Tri stvari koje će pomoći da imate uzan i oblikovan struk

Ukoliko stalno radite trbušnjake kako biste imali six-pack, moguće je da radite stvari na pogrešan način. Pored kardio vežbi za sagorevanje masti, najbolji način da izgubite salo je kroz ove tri izmene u načinu ishrane.

  • Jedite ovo

Nezasićene masne kiseline dokazano smanjuju masnoću sa stomaka I njih bi trebalo  uključiti u svakodnevnu ishranu. Mogu se naći u avokadu, orasima, semenkama I maslinovom ulju.Samo obratite pažnju na količinu koju unosite, s obzirom na to da sadrže i dosta kalorija. Borovnice takođe mogu pomoći u smanjenju masnoća, pa ih slobodno ubacite u salatu ili napravite smuti.Neke namirnice kao što je ananas, sadrže enzyme koji pospešuju varenje i smanjuju nadutost, pa vam stomak može izgledati manje. Hrana bogata vlaknima kao što su kruške, bobičasto voće, povrće, pasulj i žitarice celog zrna imaju isti efekat, a pored toga ćete se osećati sitom duže vremena. Kada osećate sitost, imate sve manju i manju potrebu za hranom, smanjujući ukupan dnevni unos kalorija, što će na kraju smanjiti i ukupnu masnoću u telu, uključujući i višak oko struka.

  • Izbacite ovo

Trans masti su veliko ne za zdravlje uopšteno, ali takođe i za ravan stomak. Mogu se naći u prerađenoj hrani kao što su čokoladice, krekeri, kolačići, neki puter od kikirija i hleb. Ove namirnice delimično uključuju i ulja. Izbegavajte prerađenu hranu, sokove i meso koje je zasićeno mastima. Probajte da ograničite unos šećera, jednostavnih ugljenih hidrata kao što su peciva i alcohol, jer vas to neće zasititi, već ćete samo uneti višak nepotrebnih kalorija.

  • Trostruki efekat

Ne morate da se odreknete ugljenih hidrata i da budete samo na ishrani od proteina. Naime, mogu se iskombinovati protein, složeni ugljeni hidrati I zdrave masti kako bi se smanjila ukupna masnoća u telu, a samim tim I masnoća oko stomaka. Ukoliko uključite sva tri u svoje obroke, osećaćete se sitije, pa ćete konsumirati manje porcije. Pored toga se oseća sitost duže vreme, pa ćete smanjiti i ukupan unos kalorija.

Please follow and like us:
error
Close Menu