6 vežbi kojima se potroši više kalorija nego trčanjem

Sa povećanjem broja gojaznih osoba, povećava se i potreba da se za što manje vreme potroši što više kalorija. Trčanje je najčešći oblik vežbanja za većinu ljudi, jer se trčanjem potroši mnogo kalorija.

Trčanje je dobar način da potrošite kalorije i da smršate, i veliki broj ljudi najčešće uvrsti ovu aktivnost kada želi da smrša brzo. Iako je trčanje pogodno jer ne zahteva nikakvu posebnu opremu ili prostor, postoje druge vežbe koje vam zapravo mogu pomoći da sagorite više kalorija!

Pogledajte koje su to vežbe kojima trošite više kalorija nego trčanjem:

1. Vožnja bicikla

Bilo da vozite napolju ili u teretani, vožnjom bicikla možete potrošiti više kalorija nego trčanjem. Zavisno od otpora i brzine, možete potrošiti između 700 i 950 kalorija za sat vremena. Posebno vožnja bicikla u teretani, sa otežanim otporom i većom brzinom.

vožnja bicikla

2. Preskakanje vijače

Preskakanje vijače je dečija igra, ali zapravo sagoreva mnogo kalorija. Zavisno od intenziteta , možete potrošiti između 700 i 800 kalorija za sat vremena. Za bolje rezultate težite da imate oko 100 preskoka za minut. Takođe, vijača sa većom težinom daje veći otpor, pa to takođe može pospešiti potrošnju kalorija.

preskakanje vijače

3. Boks

Još jedan vid vežbanja koji može sagoreti više kalorija od trčanja je boks! Iako je za ovo zapravo potrebno da ste u rinu i da se borite sa drugom osobom, boks zapravo ima i kardio vežbe kao su mountain climber i burpee, pa sa njima trošite takođe dosta kalorija.

U svakom slučaju, možete probati časove kikboksa i sagoreti približno 580 kalorija po času.

box

4. Plivanje

Ovo je vežba koja aktivira celo telo. Za većinu ljudi, plivanje je hobi, i umerenim stilom možete sagoreti oko 500 kalorija za sat vremena. Ali, broj kalorija zavisi od stila plivanja i od brzine, tako da možete sagoreti i oko 700 kalorija.

plivanje

5. Trčanje uz stepenice

Trčanje uz stepenice može biti veoma efikasno, iako možda nije najprimamljivije za većinu ljudi. Na ovaj način možete sagoreti oko 290 kalorija više nego da trčite na ravnom.  Tako da, ukoliko živite u zgradi, zaboravite na lift i bacite se na stepenice!

trčanje uz stepenice

6. Ples

Ples je sjajan hobi, zanimljiv, a ujedno i odličan način da potrošite mnogo kalorija. Bilo da ste u klubu, na časovima plesa ili vežbate kod kuće, možete sagoreti oko 440 kalorija za sat vremena. Zavisno od intenziteta i vrste plesa, možete potrošiti još više. Tako da, ukoliko tražite zabavan način da potrošite dosta kalorija, igrajte!

kardio ples
Please follow and like us:
error
Close Menu