7 stvari koje se dese ukoliko radite plenk svakog dana

Plenk je jedna od najefikasnijih vežbi koje možete raditi kod kuće. Ne oduzimaju previše snage i vremena, i nećete čekati dugo kako biste videli rezultate.

Evo par stvari koje se dešavaju kada stalno radite plenk.

1. Jačate centralnu grupu mišića

Plenk uključuje sve centralne grupe mišiša, uključujući poprečne, ravne mišiće, oblikuse, stomačne mišiće i zadnjicu. Njihovim ojačavanjem ćete moći da podižete teže stvari, formiraćete struk i ojačati mišiće na leđima.

2. Smanjujte rizik povrede leđa

Plenk je vežba koja omogućava jačanje mišića bez nepotrebnog naprezanja kičme. Kada redovno radite ove vežbe, smanjuje se bol u leđima i obezbeđuju snažni mišići na leđima koji podržavaju kičmu, posebno u gornjem delu.

3. Ubrzavate metabolizam

Kada svakog dana radite plenk, sagorevate više kalorija od tradicionalnih vežbi. Plenk je posebno koristan kod ljudi koji veći deo dana provedu sedeći. Vežbe kod kuće od 10 minuta svakog dana pre posla će ubrzati metabolizam tokom dana, čak i tokom spavanja.

4. Poboljšavate držanje tela

Počećete da držite leđa u pravom položaju i to dosta lakše. Zahvaljujući jačanju stomačnih mišića, leđa, vrata, ramena i grudi, više nećete hodati pogrbljeno.

5. Poboljšavate koordinaciju

Jeste li ikada probali da stojite na jednoj nozi? Šta se desilo? Ukoliko se nije desilo ništa dobro, onda to znači da stomačni mišići nisu bili dovoljno jaki. Ukoliko redovno radite plenk sa strane, počećete da održavate snažnu ravnotežu.

6. Postajete fleksibilniji

Fleksibilnost je ključna prednost koju plenk omogućuje. Ukoliko se radi redovno, ojačava mišiće oko ramena, bicepse, a isto tako i mišiće kukova. Stopala i nožni prsti takođe postaju fleksibilniji.

7. Poboljšavate psihičko stanje

Ova vežba utiče na nervni sistem. Ojačava i opušta mišiće koji su obično stegnuti zbog stresa, kreirajući napetost u celom telu. Plenk pomaže da se oslobodite anksioznosti i simptoma depresije, ali samo ukoliko ih uvedete u svoju dnevnu rutinu.

Obavezno probajte ovaj plenk izazov, da ojačate stomak i celo telo!

Please follow and like us:
error
Close Menu