Šta jesti posle treninga ako ste na keto dijeti?

Ma koliko mi slušali o napicima i suplementima koji se piju pre treninga, ono što unesete nakon treninga je možda još važnije. Telu su potrebni proteini i složeni ugljeni hidrati kako bi oporavilo mišićnu masu nakon treninga i kako bi dopunilo zalihe energije. Za one koji unose malo ugljenih hidrata, a mnogo masti, postavlja se pitanje: da li će previše masti zaustaviti moj napredak?

Masti nisu naš neprijatelj i ne treba ih se plašiti. Naime, zdrave masti mogu čak i da pomognu da se oslobodite masnih naslaga sa stomaka. Veoma je važno da se nakon treninga unosi odgovarajuća količina proteina.

Samo jedna količina proteina može da se apsorbuje i koristi u organizmu, a sve preko toga se pretvara u glukozu i skladišti kao glikogen ili masti. Oko 20 do 30 grama proteina dnevno pomaže dopunjavanje amino kiselina koje grade mišiće.

proteini iz mesa

Obrok treba biti izbalansiran, a ne samo da ubacujete proteine nakon treninga. Evo plana u tri koraka kako da napravite savršen obrok posle treninga ukoliko ste na keto dijeti.

  1. Počnite sa oko 100 grama željenog proteina, kao što je odrezak, losos ili piletina
  2. Ubacite oko 25 do 30 grama masti na tanjir iz izvora kao što su kokosovo ulje ili biljni maslac
  3. Dodajte na tanjir povrće bez skroba sa maksimum 10 grama ugljenih hidrata. To može biti na primer lisnato povrće, brokoli, pečurke i tikvice.
Please follow and like us:
error
Close Menu