Šta ne treba da jedeš ukoliko želiš ravan stomak?

Znamo da vežbe za stomak i trbušnjaci doprinose jačanju stomačnih mišića. Ali kao i kod svega, to je samo deo jednačine. Da bi se rezultati vežbanja videli, i da biste imali ravan stomak, treba da pazite i šta jedete.

Ravan stomak možete imati kada pažljivo vodite računa o tome šta jedete. Možete vežbati koliko hoćete, ali ako jedete svašta, namučićete se da uopšte vidite neki rezultat.

Ovde se nalazi spisak namirnica koje treba da izbegavate ukoliko želite da imate ravan stomak.

ravan stomak

1. Crveno meso

Crveno meso je bogat izvor vitamina i minerala i takođe izvor proteina. Međutim, za ravan stomak nije baš preporučljivo. Obično se crveno meso povezuje za visokim procentom masti, a može dovesti do nadimanja i zadržavanja vode u telu. Ovo meso treba izbegavati ukoliko želite ravan stomak.

Ako ga ipak konzumirate, svedite na što manje porcije.

ravan stomak

2. Kukuruz

Kukuruz je jedna od namirnica koje sigurno treba da izbegavate ukoliko želite ravan stomak. On ima dosta šećera i kalorija, koji se pretvaraju u masti. Masti doprinose gojaznosti i povećanju telesne težine.

ravan stomak

3. Prerađeni šećeri

Šećer u formi ugljenih hidrata je pun praznih kalorija i nimalo hranljiv. Istraživanja su pokazala da konzumiranje šećera, posebno u piću, dovodi do gojaznosti i zdravstvenih problema. Ukoliko želite ravan stomak, izbegavajte dodavanje šećera u hranu i piće, i konzumirajte šećer iz voća.

4. Prerađene žitarice

Kada se žitarice obrađuju više puta, umanjuje im se hranljiva vrednost koju one inače sadrže. Zbog toga, kada jedete ovako prerađene žitarice, osećate se gladnim, čak i kada pojedete više.

One povećavaju nivo šećera u krvi, pa se u telu kumuliraju masti, posebno u predelu stomaka. Tako da, ukoliko želite da imate ravan stomak, ovo je nešto što sigurno treba izbegavati.

ravan stomak

5. Voće sa dosta fruktoze

Voće je prirodni izvor nekoliko važnih sastojaka, kao što su vlakna, proteini i vitamini i minerali. Međutim, neko voće, kao što je višnja, mango, sadrže veliki procenat fruktoze. To može dovesti do povećane želje za šećerom i samim tim, stvaranjem masti, posebno u predelu stomaka. Ako želite ravan stomak, smanjite porcije voća koje sadrži dosta fruktoze.

6. Gazirana pića i alkohol

Gazirana pića su veliko NE ukoliko želite da imate ravan stomak. Puna su šećera i nikako ne doprinose ni zdravlju, ni dobrom izgledu.

Alkohol takođe sadrži skrivene šećere i kalorije koje se u telu pretvaraju u masti, tako da nisu za preporuku ako želite ravan stomak.

ravan stomak

7. Trans masti

Neke svakodnevne namirnice sadrže trans masti – kao što su kolači, torte, čips, kokice iz mikrotalasne, ili na primer pomfrit, pržena piletina. Ovakve namirnice bi trebalo da izbegavate ako gradite uzan struk i ravan stomak.

ravan stomak
Please follow and like us:
error
Close Menu