Kako skinuti celulit?

Neka od najčešćih pitanja su kako ukloniti celulit, kako se osloboditi celulita, da li je moguće da celulit nestane? Celulit imaju skoro sve žene, u manjoj ili većoj meri. Ne treba se stideti ukoliko imate celulit, to je česta pojava, čak preko 90% žena ga ima. Nebitno da li ste mršavi ili gojazni, jer celulit se javlja i kod jednih i kod drugih. 

kako skinuti celulit

Šta je celulit i kako nastaje?

Celulit je sloj masnih naslaga i toksina ispod kože, koji se kod žena talože i gomilaju tako da podseća na pomorandžinu koru. Uzrok nastajanja celulita može da bude različiti, ali najćešći uzroci su genetika, stil života, ishrana.

Celulit se kod žena najčešće javlja na nogama, butinama, zadnjici, a neretko se može videti i na rukama i stomaku.

Kod celulita, veoma je bitna genetika. Velika je verovatnoća da ako vaša mama ima celulit, da ćete i vi imati celulit (ali naravno, ne mora da znači).

Stil života! Definitivno bitna stvar kod celulita! Ukoliko imate posao koji zahteva da sedite u stolici po ceo dan, a nemate dovoljno fizičke aktivnosti, velika je verovatnoća da ćete imati celulit.

Treća ali ne manje važna stvar za celulit –. ishrana Ukoliko često pijete alkohol, pušite i jedete nezdravu hranu, to može biti razlog zbog kog imate celulit.

kako skinuti celulit

Kako smanjiti celulit?

Budući da celulit predstavlja nagomilane masne naslage ispod kože, za nestanak celulita potrebno je da smanjite ukupan procenat masti u telu. Ukoliko smanjite procenat masti i povećate procenat mišića u telu, celulit će biti manje vidljiv, a vremenom i nestati. Nema magije, čarobnog napitka i kreme. Potrebno je da budete uporni i istrajni.

Za početak, ukoliko imate dosta celulita na nogama (što je najčešća pojava), probajte da u svakodnevne aktivnosti uključite brzu šetnju ili, još bolje – trčanje ili preskakanje vijače! Sigurno ćete videti promenu. Ovde se ne radi direktno o mršavljenju, ali je jedno povezano sa drugim. Kada smršate, smanjujete ukupan procenat masti u telu, ojačate mišiće i smanjuje se vidljivost celulita.

Kardio treninzi kod ceclulita jako mogu da pomognu, zato što pokreću celo telo. Aktivirate sve mišiće, krv struji celim telom i tope se masne naslage, a samim tim smanjujete vidljivost celulita. HIIT treninzi aktiviraju celo telo i mogu vam pomoći kod skidanja celulita. 

Kada vežbate, ne smete se fokusirati samo na jednu grupu mišića, potrebno da ciljate celo telo, kako biste smanjiti celokupni procenat masti i smanjili celulit. 

Voda! Voda je dobra za čišćenje organizma i detoksikaciju. Obavezno treba unositi dovoljno vode, jer na taj način pomažete telu da se reši toksina

Kada govorimo o zdravoj ishrani i celulitu, sve se vrti oko izbacivanja toksina iz organizma i unosa namirnica koje su bogate kolagenom. Ishrana protiv celulita treba da ima dosta minerala i antioksidanasa. Borovnice, ananas, papaja kao i voće i povrće koje je tamno crvene i ljubičaste boje, bogato je antioksidansima, zato ih ubacite u ishranu. Mladi spanać, kelj, takođe! 

Budite uporni, ne upoređujte se sa drugima, već se držite svog plana i pratite rezultate!

kako skinuti celulit
kako skinuti celulit
kako skinuti celulit
Please follow and like us:
error
Close Menu