5 Najboljih vežbi kod kuće za početnike

Kada ste početnik u vežbanju, teško je naći pravi način odakle početi. U slučaju da želite da vežbate kod kuće, dajemo vam par sjajnih ideja za vežbe od kuće za početnike.

U početku treba biti umeren, da znate koje su vam granice i da se ne preforsirate. Ne želite da odmah dobijete upalu mišića i da ne možete da se krećete. Ako ste tek rešili da vežbate, a baš niste u kondiciji, krenite za početak u brzu šetnju oko kraja. Napravite par krugova kako biste se postepeno aktivirali.

Najbolje da krenete sa kardio vežbama, posebno ukoliko želite da smršate. Radite onoliko koliko možete u tom trenutku, ali ne zabušavajte!

Vremenom ćete unaprediti kondiciju i pojačavati intenzitet treninga. Vežbe ne postaju lakše vremenom, vi postajete jači!

Navodimo 5 najboljih videa za vežbe za početnike kod kuće. Obujte udobne patike i samo napred!

vežbe za početnike

1. Brzi hod u 30 minuta - FAST Walking in 30 minutes

Ovo je video za početnike koji se fokusira na brz šetnju. Šetnja kod kuće, sve vreme ste u pokretu i ako ste početnik u vežbanju, dobro će vas preznojiti.

2. Low impact Beginner Cardio Workout

Jedan od mojih omiljenih youtube kanala na kome možete pronaći različite snimke za vežbe kod kuće. Za ove kardio vežbe za početnike će vam trebati nešto manje od pola sata, a potrošićete preko 220 kalorija.

3. 30 Minutes fat burning home workout for beginners

Ovaj trener će vas naterati na vežbate! Lepo pokazuje na koji način treba da se izvode vežbe za početnike, a rezultati su vidljivi brzo. Uz ove vežbe za početnike od 30 minuta ćete vrlo brzo početi da sagorevate masne naslage. Probajte!

4. 15-Minute Beginner's at home cardio workout

Za dobar trening je nekada dovoljno i 15 minuta. To možete videti i u ovim vežbama za početnike, uz koji ćete se i sjajno zabaviti.

 

5. How to lose belly fat the fastest

Za kraj, ako ste ljubitelj zumbe, a želite da imate vitku liniju, možete probati ovaj video. Ukoliko želite da skinete salo sa stomaka, ove vežbe od 20ak minuta vam mogu pomoći u tome.

Ne zaboravite – bilo kakav vid aktivnosti je bolji nego da ne radite ništa! Šetajte, trčite, plivajte, vozite bicikl, ili pak izaberite neke od ovih vežbi za početnike kod kuće.

U zdravom telu, zdrav duh 🙂

Please follow and like us:
error
Close Menu