HIIT trening: Najbolji način da uđete u formu!

HIIT trening ili High Intensity Interval Training je oblik kardio vežbi koje bi trebalo da praktikujete, posebno u slučajevima kada želite da smršate. HIIT vežbe su vežbe visokog intenziteta, osmišljene tako da iskoristite maksimum iz treninga i sagorite mnogo kalorija. Kroz HIIT trening možete brzo steći kondiciju, smršati i oblikovati telo.

Evo nekoliko razloga zašto bi HIIT vežbe trebalo da uvrstite u svakodnevnu rutinu vežbanja.

HIIT trening

1. HIIT trening možete raditi bilo gde

HIIT trening može u potpunosti da se radi samo sa težinom tela, tako da vam nije neophodna neka posebna oprema. Možete dodati tegove po potrebi, ali same po sebi HIIT vežbe su dovoljno efikasne i bez toga. Ovo su sjajne vežbe ukoliko želite da vežbate kod kuće i sagorite dosta kalorija.

HIIT trening 1

2. Sa HIIT vežbama ne morate satima trenirati

Upravo iz razloga što sa HIIT treningom koristite maksimum iz treninga, ne morate da vežbate satima. Uz pola sata dnevno možete veoma brzo videti rezultate. Pored toga što su veoma dobre za kondiciju i mršavljenje, sa HIIT treningom možete ubrzati metabolizam.

3. HIIT trening je neverovatno efikasan

Možda mislite da ukoliko trenirate kraće vremenski, da nećete imati prave rezultate. Međutim, HIIT trening je veoma efikasan. Sa njim možete ojačati mišiće, poboljšati kardio, ojačati, smršati i poboljšati pokretljivost i spremnost.

HIIT trening

4. Sa HIIT treningom vam nikada neće biti dosadno

Kada probate često da vežbate, potrebno je nešto što će vam držati pažnju i što će vam biti zanimljivo. HIIT trening je veoma raznovrstan, ne može vam dosaditi. Pored toga, imate mnoštvo HIIT treninga na youtube-u koje možete kombinovati ili osmisliti svoj HIIT trening kojim ćete potrošiti dosta kalorija.

Kada radite HIIT trening, najbolje je da radite vežbe za celo telo, kako biste imali najbolji efekat.

5. HIIT treninzi se mogu prilagoditi svim nivoima fizičke spremnosti

Ako ste početnik, možda će vam delovati da je trening visokog intenziteta težak. Međutim, kao i za sve, tako i za ove vežbe – postoje različiti nivoi HIIT treninga koje možete kombinovati. Obično se HIIT trening prilagođava tako da svaku vežbu možete da izvodite sa manje napora ukoliko ste početnik, ili sa više napora / sa tegovima ukoliko ste fizički spremniji.

Ovo zavisi od svakog pojedinca, tako da bi trebalo prilagoditi trening trenutnoj kondiciji. Kada često trenirate, kondicija će se poboljšati i ono što vam je nekada bilo teško, sada ćete raditi sa lakoćom.

Srećan trening!

Please follow and like us:
error
Close Menu