Trening napolju – vežbe u parku!

Da li je zaista neophodna teretana ili posebne sprave ukoliko želite da vežbate? Naravno da ne! Za odličan trening potrebna vam je samo volja, lepo vreme i klupa u parku.

Istrči malo da se zagreješ, a onda isprobaj ove sjajne vežbe u parku. Tri seta vežbi sa po 20 ponavljanja.

 

Čučanj unazad na klupi

Stani ispred klupe sa jednom nogom savijenom u kolenu, koju ćeš osloniti na klupu. Ruke drži ispred sebe i uradi čučanj. Pazi da kada radiš čučanj, koleno ne sme da pređe vrhove prstiju na nogama.. Sjajna vežba napolju za oblikovanje nogu i zadnjice.

trening napolju
trening napolju

Planinar

Radi vežbu planinar, tako što ćeš rukama biti naslonjena na klupu. Kao da trčiš u mestu sa rukama naslonjenim na klupu. Kao i običan planinar, ova vežba napolju če ojačati ruke, ramena, trbušnjake i noge.

planinar

Trbušnjaci na klupi

Lezi na klupu i uhvati se rukama za nju. Ispravi noge skroz, tako da aktiviraš trbušnjake, a zatim savij noge u kolenu i privuci sebi. Odlična vežba napolju za tbušnjake.

trbušnjaci na klupi
trbušnjaci na klupi

Preskoči klupu

Uhvati se rukam čvrsto za klupu, a zatim preskači klupu obema nogama, čas sa jedne, čas sa druge strane. Aktiviraćeš trbušnjake, ruke, ramena i noge.

preskoči klupu
preskoči klupu
preskoči klupu

Sklek i skok

Jednom uradi sklek sa rukama na klupi, a zatim sa obe noge skoči na klupu. Ova vežba je odlična za celo telo, jer aktiviraš sve mišiće.

sklek i skok
sklek i skok

Viskoko koleno

Jednom nogom stani na klupu, dok je druga na zemlji. Zatim ustani na klupu, koristeći samo oslonac te noge, dok drugo koleno treba da podigneš što više ka sebi.

viskoko koleno
visoko koleno

Triceps

Sjajna vežba za tricepse. Potrebno je da staviš ruke iza sebe na klupu i samo koristeći mišiće na rukama, da spuštaš i podižeš telo .

triceps
triceps
Please follow and like us:
error
Close Menu