Plenk na laktovima ili tradicionalni plenk – šta je teže?

Plenk, klasik kada su u pitanju centralni mišići, cilja i oblikuje celo telo u jednom pokretu. Iako postoji nekoliko varijacija plenka, tradicionalni plenk i plenk na laktovima su najpopularniji. Ali često se postavlja pitanje – šta je teže? Da li je teže raditi plenk na laktovima ili plenk na šakama?

Tradicionalni plenk – plenk na šakama

„Majka“ svih plenkova, tradicionalni plenk, osnova je za sve ostale varijacije. Iako nije toliko izazovan kao plenk na laktovima, ovaj plenk je odlična opcija za početnike koji žele da ojačaju. Pored centralne grupe mišića, visoki plenk takođe koristi težinu tela kako bi oblikovao ramena i ruke. Subjektivni osećaj je da se ovom vrstom plenka više jačaju mišići ramena i ruku, nego centralni mišići, ali svakako ovaj plenk osnažuje i zateže celo telo!

plenk

Plenk na laktovima

Ukoliko želite da sagorite još više kalorija, i osetite kako centralni mišići gore, onda probajte plenk na laktovima. Plenk na laktovima je teži ukoliko želite da jačate centralne mišiće i stomak. Kada se pravilno radi, plenk na laktovima je odlična vežba za stomak i za celo telo.

plenk

Postoji mnogo različitih varijacija plenka koje možete probati i kombinovati, ali ne zaboravite da radite pravilno plenk kako biste imali najviše efekta. Ukoliko ne znate kako se pravilno radi plenk, možete pogledati OVDE kako se pravilno radi plenk i koje sve varijacije možete koristiti kako biste ojačali celo telo.

Please follow and like us:
error
Close Menu