Zašto ne mršavim na keto dijeti?

Toliko truda, napora i odricanja vam je bilo potrebno da uđete u stanje ketoze, da vaše telo umesto šećera počne koristiti masnoću kao izvor energije. Nadali ste se da će masnoća u vašem telu brzo početi da se topi, što će kao posledica uslediti gubljenje prekomerne kilaže.

Međutim, ono što ste očekivali od keto dijete, nije se dogodilo i pitate se zašto ne mršavite iako ste u ketozi. Ne očajavajte, vi stvarno mršavite, ali ne u kilogramima, koliko u obimu.

U ketozi ste, a ne mršavite "dovoljno"

Pošto je mišićna masa teža od masnog tkiva, moguće je izgubiti par kilograma masnoće, a da vaga ne pokaže to, jer se istovremeno povećala mišićna masa. Zato su centimetar i vaša odeća bolji pokazatelji od vage ukoliko ste na keto dijeti.

Naravno, ovo važi za one koji se pridržavaju keto ishrane i uključili su neki vid rekreativnih vežbi, kao što su šetnja, kardio vežbe za mršavljenje, laganije trčanje…opet, u skladu sa mogućnostima.

Ne treba preterivati sa vežbanjem u keto dijeti, naročito oni koji imaju dosta viška kilograma, i naravno ne na samom početku.

Za početak dovoljno je biti istrajan u keto ishrani, dosledan u NE grickanju nedozvoljenih i manje dozvoljenih namirnica koje mogu usporiti mrsavljenje.

keto dijeta

Na keto dijeti treba uzeti u obzir kalorije

Lešnike, semenke i drugo orašasto voće grickamo više iz navike, a veća količina tih grickalica može usporiti mršavljenje.

Recimo, celog dana ste bili dosledni, jeli samo dozvoljene namirnice, niste ni imali potrebu za prejedanjem, a uveče ste rešili da gledate film i naoružali se grickalicama… Upropastili ste sebi ceo dan, možda čak i ispali iz ketoze. Jer ,iako su orašasti plodovi dozvoljeni za grickanje, ne treba prekoračiti dozvoljenu količinu (jedna šaka)! Iako su dozvoljeni na keto dijeti, orašasti plodovi su visokokalorični, pa treba biti oprezan sa njima.

Verovatno da su te ružne navike i dovele do neželjene težine.

Zato, ako ste rešili, budite dosledni, uporni, a rezultati će biti vidljivi vrlo brzo. Nećete ni primetiti, a već nakon nekog vremena uspećete da se uvučete u mantil koji niste mogli navući, jer su vam ruke bile deblje nego što bi trebalo, a o samom zakopcavanju mantila, da i ne govorimo. Pratite detaljno šta treba jesti na keto dijeti, a rezultate ćete videti vrlo brzo!

Bodrite sebe, budite uporniji svako sutra u odnosu na juče, i bićete zadovoljni postignutim rezultatima.

Please follow and like us:
error
Close Menu