Zategni stomak i ojačaj celo telo uz ovih sjajnih 5 plank vežbi!

Kada govorimo o jednoj vežbi koja može da zategne celo telo, to je sigurno PLANK. Neki kažu da osobe koje nisu u treningu, tj. nisu fizički aktivne, ne mogu da izdrže u plank položaju duže od 30 sekundi. To nam govori o tome koliko je plank zapravo teška vežba. Naravno, ukoliko se plank vežba izvodi pravilno!  

Osobe koje redovno vežbaju mogu da izdrže par minuta. A da li znaš da svetska rekorderka u planku (Dana Glovačka) može da izdrži plank čitavih 4 sata i 20 minuta! Wow!

Plank vežba na laktovima je jedna od najboljih vežbi izdržljivosti. Kada je radite, sigurno se pitate zbog čega sekunde tako sporo idu 🙂 

U daljem tekstu se nalazi nekoliko plank vežbia koje moraš da probaš ukoliko želiš da zategneš telo i ojaćaš! Svaka plank vežba se radi 30 sekundi. Ponoviti 2 seta.

 Ne prave se trbušnjaci samo od trbušnjaka! 🙂

1. Plank vežba na laktovima

Tradicionalni plank na laktovima, gde je celo telo zategnuto, odlična je vežba za jačanje svih mišića. Obavezno vodi računa da su laktovi tačno ispod ramena i drži pravilan položaj kičme. 

plank vezba

2. Plank vežba sa ispruženom rukom ispred

Pozicija slična prethodnoj. Počinje se iz tradicionalnog planka, ali naizmenično ispružite levu, a zatim desnu ruku ispred sebe. Ova vežba jača i oblikuse.

plank vezba
plank vezba

3. Plank planinar vežba

Vežba koja takođe oblikuje struk i jača celo telo. Kreće se iz pozicije tradicionalnog plenka, a zatim naizmenično pomerajte noge ka laktovima.

plank vezba
plank vezba

4. Visoki plank

Visoki plank je odlična vežba kada želite da zategnete i ruke i ojačate ramena.

plank vezba

5. Plank vežba sa strane

Koliko je tradicionalna plank vežba dobar za jačanje stomačnih mišića, toliko je plank sa strane efikasan za struk i stomak. Probaj plenk na levoj, a zatim na desnoj strani.

plank vezba
Please follow and like us:
error
Close Menu