Najbolje vežbe za stomak

Vežbe za stomak

Kada se ugojimo u predelu stomaka, to se najviše vidi i zadaje najviše glavobolja. Zbog toga svi težimo tome da smršamo baš oko struka. Imati ravan stomak nije tako teško, a uz prave vežbe za stomak i malo kontrole u ishrani, možete vrlo brzo videti rezultate!

Najbolji način da smanjite salo oko stomaka su vežbe za stomak. Ako zaista želite da vidite rezultate, izdvojite malo vremena u toku dana i ciljajte trbušnjake i smanjite salo sa stomaka.

Donosimo vam 10 najboljih vežbi za idealan struk, ravan stomak i jake trbušnjake.

Trbušnjaci

Fitnes stručnjaci kažu da ništa ne sagoreva masne naslage sa stomaka kao trbušnjaci. Trbušnjaci su najbolje vežbe za stomak, i zato ih dodajte u svoju dnevnu rutinu vežbanja.

Lezite na pod i savijte noge u kolenima. Ruke stavite iza glave. Istovremeno podižite gornji deo tela i kolena, a zatim se lagano vratite u prvobitan položaj. Kada se podižete onda izdahnite, a kada se vraćate u početnu poziciju, onda udahnite.

Uradite 20 ponavljanja. 

vežbe za stomak
vežbe za stomak

Bicikla trbušnjaci

Ova vrsta trbušnjaka je idealna vežba za stomak kada ciljate centralne trbušnjake, a pored toga i mišiće sa strane – oblikuse. Odlični su za oblikovanje struka.

Lezite na pod sa savijenim kolenima i rukama iza glave. Kolena privucite ka sebi i podignite gonji deo tela. Ispravite desnu nogu, dok gornji deo tela okrećete ulevo. Desnim laktom dodirnite levo koleno, a zatim smenjujte strane.

Bicikla_trbušnjaci
Bicikla_trbušnjaci1

Pomeranje nogu gore-dole

Ovo je zapravo pokret koji se koristi kod plivanja, a sjajan je za jačanje trbušnih mišića.

Lezite na pod sa rukama pored kukova. Noge su ispružene i podignute od poda. Zatim pokrenite noge gore-dole, kao kada plivate kraul. Pazite da ne podižete leđa sa poda, jer onda opterećujete leđa, a ne trbušnjake.

vežbe za stomak
vežbe za stomak

Dodirni pete

Ova vežba je odlična za jačanje trbušnih mišića i oblikovanje struka.

Lezite na pod sa savijenim kolenima. Ispružite ruke ka nogama i podignite gornji deo tela. Zatim naizmenično dotaknite levu, pa desnu petu. 

Uradite po 20 ponavljanja sa obe strane.

vežbe za stomak
vežbe za stomak

Unakrsni trbušnjaci

Ove vežbe za stomak jačaju centralnu grupu mišića. Ojačava trbušnjake, oblikuse i formira uzan struk.

Lezite na pod sa savijenim kolenima i rukama iza glave. Istovremeno podižite i gonji deo tela i savijte koleno. Levim laktom dodirnite desno koleno, a zatim zamenite stranu.

Uradite 20 ponavljanja sa obe strane.

vežbe za stomak
vežbe za stomak

Makazice

Makazice jačaju i centralnu grupu mišića i noge. Odlične su za donji stomak i jake trbušnjake.

Lezite na pod sa ispruženim nogama. Ruke su pored tela. Polako podignite noge sa poda i ukrštajte ih, levu preko desne, i obratno. U isto vreme, ramena su podignuta od poda. Za težu varijantu, noge držite bliže podu, ali pazite da ne podižete donji deo leđa sa poda. Ukoliko želite lakšu varijantu, podignite noge malo više od poda.

Uradite po 20 ponavljanja.

vežbe za stomak
vežbe za stomak

Ruski okret

Ruski okret je sjajna vežba za stomak kojom se oblikuje struk i jačaju trbušnjaci.

Sedite na pod sa polu-savijenim nogama. Podignite leđa sa poda, tako da budu pod uglom od oko 45stepeni. Držite pravo ramena i krenite da se okrećete na levu i na desnu stranu.

Ponovite 20 puta sa svake strane.

vežbe za stomak
vežbe za stomak

Podizanje nogu

Ako želite da ojačate i zategnete trbušnjake i smanjite donji stomak, onda su ovo idealne vežbe za stomak, posebno donji.

Lezite na pod sa ispravljenim nogama i rukama pored tela. Podižite noge od poda pod uglom od 90 stepeni, a zatim spustite  na par centimetara od poda. Kada podižete noge, izdahnite, a kada spuštate, udahnite.

Uradite 20 ponavljanja.

vežbe za stomak
vežbe za stomak

Plenk sa strane

Plenk sa strane je jedna od najboljih vežbi za zatezanje stomaka i oblikovanje struka. Pored toga, aktivira i ramena, ruke i noge, i poboljšava ravnotežu.

Stanite sa strane, tako da se oslonite na lakat jedne ruke. Lakat treba da bude tačno ispod ramena. Podignite kukove sa poda, i držite zategnuto telo u tom položaju 20 sekundi. Isto to ponovite i sa druge strane.

vežbe za stomak

Plenk

Plenk na laktovima je savršena vežba za jačanje, zatezanje i oblikovanje trbušnjaka. Spada među najefektnije vežbe za stomak.

Kada se radi plenk, ramena treba da budu tačno iznad laktova. Leđa su potpuno ravna, kukovi ne treba da budu previše podignuti, već je telo u jednoj ravni. Stopala su širini kukova, a stomak čvrsto zategnut!

vežbe za stomak
Please follow and like us:
error
Close Menu