7 Najboljih namirnica za energiju tokom dana

Kada osetimo da nam nivo energije opada, često posegnemo prvo za kafom i slatkišima. Ovo vas može držati neko vreme, ali je kratkotrajno rešenje.

Najbolje namirnice za energiju

Kada imate balansiranu ishranu, to vam može pomoći da imate dosta energije, ali nekada je potrebno i malo dodatne energije. Tada možete dodati namirnice bogate energijom, posebno ukoliko ste počeli da trenirate redovno, pa vam je dodatna energija neophodna.

Pogledajte koje namirnice će vam pomoći da podignete nivo energije.

Bademi

Sirovi, neslani bademi su sjajna grickalica, posebno kada osećate da vam nedostaje energije. Bademi sadrže dosta B vitamina, koji pomaže telu da pretvara htanu u energiju.

Bademi takođe sadrže magnezijum koji je potreban mišićima za normalno funkcionisanje. Kada vam nedostaje magnezijuma, možete se brže zamarati tokom treninga.

bademi

Ovsene pahuljice

Činija ovsenih pahuljica ujutru vam može dati energiju za ceo dan. Ovas je pun vitamina B, i pomaže telu da ne apsorbuje šećer tako brzo, pa se onda energija oslobađa sporije. To nam pomaže da imamo dosta energije u toku dana.

ovsene pahuljice

Spanać

Spanać je odličan izvor gvožđa, koje je neophodno telu za energiju. Da biste izvukli najviše iz spanaća ili drugog zelenog povrća, probajte da uz to dodate namirnice bogate vitaminom C. Na primer, dodajte zelene papričice ili krišku pomorandže u salatu sa spanaćem.

kako skinuti celulit

Jaja

Jaja obezbeđuju organizmu potrebnu energiju, a postoji mnogo različitih načina na koje ih možete spremiti.

Jaja su potpuni protein, što znači da sadrže sve esencijalne amino kiseline koje su potrebne organizmu. Jaja takođe sadrže cink i gvožđe, koji pomažu da imate dosta energije tokom dana.

zdrave grickalice

Braon pirinač

Braon pirinač je dobar izvor vlakana i ima nizak glikemijski indeks. To znači da telo sporije oslobađa energiju tokom dužeg perioda u toku dana. 

braon pirinač

Jabuke

Ukoliko nekada imate problem da vam se spava, uzmite jabuku! Jabuke obezbeđuju mozgu i mišićima glukozu i dosta energije tokom dana.

Odlične su za poneti i dobar izvor vlakana, pa ćete biti siti duže vreme.

jabuke

Losos

Jedna od najboljih namirnica za energiju je losos. Losos je izvor proteina, omega 3 masnih kiselina i vitamina B. Zapravo, losos je izvor vitamina B6, niacina i fiboflavina – oni pomažu telu da hranu pretvori u energiju. 

Kada dodate losos u ishranu, to vam može pomoći da se osećate manje umorno.

losos
Please follow and like us:
error
Close Menu